Skip to main content
logo tdk letters theater
Karina Holla

De Dresser

De acteur staat op het punt zijn verstand te verliezen, hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugenlabyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd.

De bejubelde voorstelling van Karina Holla (Trouw ★★★★, NRC ★★★★, Volkskrant
★★★★ Theaterkrant - Keuze van de criticus) gaat door in seizoen ’24 -’25.
De Dresser: Over grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling. Het tragikomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte. “Wie ben ik niet allemaal geweest? En nog weet ik niet wie ik ben!” In haar nieuwe voorstelling haalt Karina Holla inspiratie uit film en toneel en verweeft deze met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theatercarrière. Deze vorm gebruikte ze eerder in haar veelgeprezen en voor de Mimeprijs genomineerde voorstelling Ȇtre Blessé.

Haar laatste twee voorstellingen OORLOGSVROUWEN en DARGER speelde de met de Theo d'Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden en ook de eerste tournee van DE DRESSER in Nederland was een groot succes. “Meer, meer ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven. Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn.

Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.” De Dresser is een collage-voorstelling met beeld, beweging, muziek en tekst en is in oktober 2023 in première gegaan. De voorstelling is een kijkje achter de schermen van de theaterwereld, aan de ene kant de magie, aan de andere kant de angst en de menselijke gevoeligheden en uiteindelijk de verbeeldingskracht die over het menselijke falen zegeviert.

  • Datum: 8 november 2024
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Ticketprijs: € 20,00
  • Inclusief consumptie
  • Toneel